p

Od 26.03 tymczasowo zamknięte będzie biuro Fundacji (rządowy nakaz samoizolacji).

Oznacza to, że chwilowo zawieszona zostanie obsługa uczestników, w tym zapisy (oprócz zapisów dokonanych przez formularz na stronie w tym zakupu voucherów zapisowych) i rezygnacje z zajęć. Wszystkie zgłoszenia będzie można jednak wysyłać jak tylko działania biura zostaną wznowione po zakończeniu kwarantanny.

[AKTUALIZACJA OŚWIADCZENIA NA DZIEŃ 23.03.20]

Drodzy Uczestnicy!

W związku z przedłużeniem kwarantanny i nowymi wytycznymi Ministerstwa Zdrowia i samorządów miejskich dotyczących placówek kulturalnych, musimy przedłużyć odwołania zajęć do 11.04 włącznie. Po tym terminie zajecia będą wznowione stacjonarnie według planu – każda grupa rozpocznie zajęcia tam, gdzie skończyła je w momencie ogłoszenia kwarantanny.

Przesunąć musimy również koncerty do czasu uspokojenia sytuacji – wszystkich uczestników zajęć będziemy informować na bieżąco mailowo, nowe daty koncertów ogłosimy niebawem. Daty wszystkich zajęć można zobaczyć w na bieżąco aktualizowanym kalendarzu warsztatów na:

W przypadku dalszych zmian w harmonogramie będziemy aktualizować oświadczenie dostępne na tej stronie.

W sprawach organizacyjnych będziemy dostosowywać się do oficjalnych rozporządzeń Ministerstwa Zdrowia oraz organów samorządowych, informując na bieżąco.

W związku z negatywnym wpływem jaki wywiera kwarantanna na wszystkie instytucje kultury w kraju powstała zbiórka publiczna na wsparcie działań Fundacji – każdą kwotę wpłaconą na nią będzie można odliczyć od kosztów zajeć startujących do końca 2020 roku – z góry dziękujemy za wasze wsparcie!

Bezpiecznej kwarantanny!
Zespół Varsztatovni

——–

Jak będą wyglądały zajęcia po kwarantannie?

W związku z tym, że sytuacja globalna rozwija się dynamicznie, jest szansa, że termin wznowienia zajęć będzie przedłużony na mocy odgórnych wytycznych. Gdy oficjalne wytyczne dotyczące wydarzeń artystycznych zostaną zniesione, wrócimy do stałego trybu zajęć 🙂

Zniesienie kwarantanny nie będzie jednak oznaczać, że problem został zażegnany całkowicie – dlatego też już teraz wyposażamy wszystkie sale warsztatowe w żele antybakteryjne, oraz przez pewien czas podczas ćwiczeń warsztatowych będziemy unikać bezpośrednich kontaktów fizycznych, wietrzyć sale przed wizytą każdej grupy oraz prosić uczestników, by ominęli zajęcia, jeśli mają objawy grypowe (będzie można je potem odrobić w innej grupie, jeśli takowa będzie dostępna).